 |
|
 |
Varkenshaasje uit Normandië |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 gevulde varkenshaas 800g à 900g
250 cl bruine fond
200 cl room
2 koffielepels roze peperbollen op nat
Calvados,
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
De gevulde varkenshaas aankleuren in de pot, wanneer hij een mooi bruine kleur heeft, plaatsen we deze op een braadslede. Goed kruiden en een stukje goede boter toevoegen in de oven 25 . 30 minuten laten garen en regelmatig oversausen. Ondertussen voegen we de bruine fond toe aan het braadvocht in de pan en even laten loskoken. Een beetje room aan toevoegen en licht binden met maizena of roux. Afkruiden en afwerken met een beetje calvados en de roze peperbolletjes.
Heerlijk met gebakken appeltjes of stronkjes, gebraiseerd witloof vergezeld van kroketjes of puree aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|