laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vol-au-vent van kip
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  1 gekookte kip van ca. 1 kg
  250 gr gehakt van kippenvlees
  4 grote bladerdeegpasteitjes
  250 gr kleine champignons
  2 blokjes kippenbouillon, opgelost in 1 l heet water
  100 gr hoeveboter
  100 gr bloem
  2 eidooiers
  1 el olijfolie
  sap van 1 citroen
  zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Breng de kippenbouillon aan de kook, rol kleine vleesballetjes van het gehakt en laat het gaar koken in de bouillon. Haal ze uit de bouillon en houd ze apart. Snijd het kippenvlees in stukken van circa 4 cm.
Spoel intussen de champignons kort onder de koude kraan, en dep ze zorgvuldig droog. Verhit een lepel olijfolie in een kookpan en bak er de champignons in tot ze licht gekleurd zijn. Kruid ze met zout en peper. Zet de oven op 200 °C.
Maak een lichtzure saus: Laat de boter in een pan smelten en roer er de bloem bij. Roer er de eidooiers en het citroensap bij. Doe er ten slotte zoveel kippenbouillon bij als nodig is om een niet te dikke saus te krijgen. Doe de champignons, het kippenvlees en de vleesballetjes in de saus en laat 5 minuten warm worden.
Zet de bladerdeegpasteitjes op een ovenschaal, vul ze met de vulling en zet 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, zet de deksels erop en zet elk pasteitje op een bord. Verdeel de rest van de vulling over de borden; laat het als het ware uit de pasteitjes overlopen in het bord. Gameer met blaadjes sla en geef er bijvoorbeeld aardappelpuree of frieten bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats