 |
|
 |
Paprika en venkelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voorbereiding: 5 minuten. Bereidingsduur: 15 minuten
Voor 2 personen:
2 rode paprika 's
1 venkel
3 el olijfolie
2 blokjes groentebouillon
2 teentjes knoflook, geperst
4 blaadjes basilicum
1 el verse (of gedroogde) tijm
1 mespuntje cayennepeper |
|
bereiding: |
|
|
Was de paprika's en de venkel, snijd ze in kleine stukken.
Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en stoof de groenten op een hoog vuur gaar. Roer regelmatig.
Voeg water bij tot de groenten net onder staan (niet meer!). Voeg er de blokjes groentebouillon, de geperste knoflookteentjes, de basilicumblaadjes, de tijm en de cayennepeper aan toe. Laat gedurende ca. 10 minuten koken. Roer regelmatig.
Doe de soep door de roerzeef en dien ze meteen op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|