Coq au vin de Pomerol |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kip (in stukken)
150 gr mager ontbijtspek in reepjes
peper en zout
250 gr champignons
2 teentjes knoflook
200 gr sjalotjes
1/2 fles Pomerol(rode wijn)
100 gr boter
1 bouquet garni
2 el maizena |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de stukken kip met peper en zout.
Borstel de champignons schoon en snijd ze door midden.
Pel de sjalotjes. Fruit ze in de boter glazig. Neem ze uit de pan en bak de spekreepjes knapperig bruin in het bakvet.
Bak de champignons enkele minuten mee
Neem het spek en de champignons met een schuimspaan uit de pan en bak nu de stukken kip goudbruin in het bakvet.
Knijp de teentjes knoflook erboven uit schenk de rode wijn er in een dun straaltje bij en voeg het bouquet garni toe.
Doe het spek en de sjalotjes weer terug in de pan.
Stoof de kip met het deksel op de pan boven laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar.
Neem de kip uit de pan en verwijder het bouquet garni.
Bind het stoofvocht met glad geroerde maïzena
Voeg peper en zout toe en schenk de saus over de kip. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|