laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensfilet met peper,romige polenta en shii-take
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600g varkensfilet,
    zout, peper

    Glaze:
    1 rode ajuin,
    olijfolie,
    1 el suiker,
    1 dl rode wijn,
    3 dl kalfsbouillon,
    1/2 el zwarte, groene en roze peper, geplet

    Polenta:
    3 dl kippenbouillon,
    1 dl room,
    2 dl polenta,
    zout, peper,
    200 gr parmezaankaas, geraspt
  bereiding:
    Snijd de rode ajuin fijn en bak ze in olijfolie goudbruin.
Voeg de suiker, rode wijn, kalfsbouillon en kruiden toe. Laat alles inkoken tot er 1 dl overblijft.
Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom in olijfolie. Bak 15 minuten op 125°C in de oven (het vlees moet een beetje rozig blijven in het midden).
Bestrijk met de peperglaze.
Breng de kippenbouillon en de room aan de kook, klop de polenta erdoor en laat 20 minuten koken op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en parmezaankaas.
Serveer het vlees met de polenta en eventueel shiitake, look, een sjalotje en eventueel Chinese kool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats