Witlofschotel met gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
4-6 struikjes witlof
200 gram gerookte zalm
zakje aardappelpuree
200 ml. slagroom, witte saus of bechamelsaus |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verwijder de bittere kern en snijd de witlof in reepjes. Kook de witlof 5 minuten in ruim water.
Bereid de aardappelpuree en saus volgens de aanwijziging op de verpakking. Laat de witlof uitlekken in een vergiet. Vet een ovenschaal in en vul de ene helft met aardappelpuree en de andere helft met de witlof. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de plakken zalm over het geheel. Giet de slagroom of saus over de zalm. Plaats de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|