laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatensoep met port
  ingrediënten:
    Bereidingsduur: 15 minuten ° Kookduur: ca. 25 minuten

Voor 2 personen:

    1/2 kg vleestomaten
    2 eetl tomatenpuree
    1/2 stengel bleekselderij
    1 teentje knoflook geperst
    enkele basilicumblaadjes
    1/3 wijnglas port
    1 eetl boter, 2 eetl olijfolie
    1 mespuntje cayennepeper
    zout
  bereiding:
    Was de selderij en hak hem in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een grote kookpan en laat daarin de bleekselderij en de geperste knoflook 3 minuten op een hoog vuur stoven.
Was de tomaten. Laat ze schrikken in kokend water en pel ze. Snijd ze in vier parten en verwijder de pitten. Hak de tomaten in kleine stukken. Doe ze bij de bleekselderij en voeg er de basilicumblaadjes, de tomatenpasta, de cayennepeper en wat zout bij.
Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten pruttelen.
Giet de port erbij, roer de boter erdoor en laat nog 2 minuten doorkoken. Dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats