laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Creoolse gestoofde eend
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 eend
    1 fijngehakte ui
    2 eetlepels azijn
    50 gr boter
    3 teentjes knoflook uitgeperst
    5 eetlepels ketjap
    50 gr suiker
    1 kleine ananas (of blik)
    ongeveer 1 L kippenbouillon
  bereiding:
    Hak de eend in 10 à 12 stukken. Besprenkel de panklare eend met azijn. Maak een sausje van de fijngehakte ui, het uitgeperste knoflook en de ketjap. Giet dit sausje over de stukjes eend en laat het 1 à 2 uur intrekken naar gelang u tijd heeft, maar hoe langer hoe beter.

Schil de ananas, bestrooi met suiker en laat een paar uur rusten in de koelkast.

Braad de stukjes vlees in de boter. Voeg, als ze lekker bruin gebraden zijn, de rest van het sausje toe, samen met 4 dl kippenbouillon en het vruchtennat van de ananas. Laat het geheel 2 à 3 uur stoven en voeg pas de laatste 20 minuten de ananas toe. Als het vocht is opgedroogd voordat de eend gaar is, doe er dan wat kippenbouillon bij. Serveer met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats