|
|
|
glutenvrije pizza |
|
ingrediënten: |
|
|
- 85 gram melk
- 15 gram verse gist
- 10 gram kristalsuiker
- 150 gram Wheatex 9010 speciaal (verkrijgbaar in de reformwinkel)
- 15 gram olie
- 1 gram zout
[color=blue:159a5517fa]vulling:[/color:159a5517fa] - tomaten puree,
- plakjes tomaat,
- plakjes champignons,
- reepjes paprika,
- maiskorrels,
- stukjes ham
- geraspte jong belegen kaas.
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:- Verwarm de oven voor op 225 graden C Alle ingredienten zijn op kamer temperatuur
- Verwarm de melk tot 37 graden Celsius en vermeng de gist, suiker en een klein beetje melk met elkaar
- Doe alle ingredienten in een kom en kneed het tot een bol.
- Rol het deeg uit tot een bodem van een halve centimeter
- Laat de bodem afgedekt met plastic, een half uur reizen op kamer temperatuur
- Breng de vulling op de bodem
- Bak de pizza in 25 tot 30 min. met vulling midden inde oven.
Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|