laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stefanie's kip met tomatenpesto
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 kipfilets van +/- 130 gram
    1 doosje zongedroogde tomaten
    3 teentjes look
    Een 12-tal verse basilicumblaadjes (15 als het kleine blaadjes zijn)
    Een handvol pijnboompitten
    Olijfolie
    40 cl lichte room (neem best lichte room want de pesto op zich is al heel zwaar)
    Peper en zout
  bereiding:
    Maak de pesto als volgt, maak hem best een dag of een paar uur voor je het gaat gebruiken:
Meng en hak, in een keukenrobot, de zongedroogde tomaten, de look, de basilicum en de pijnboompitten.
Voeg er olijfolie aan toe en meng alles goed tot je een dikke pasta krijgt.
Zet het geheel minstens zes uur tot 1 dag in de ijskast

Snijdt de kipfilets in reepjes en bak ze in olijfolie aan in een hete wok. Als de kip goed gebakken is, voeg ΒΌ van de room toe en laat even inkoken. Voeg er de pesto aan toe en laat hem in de room smelten. Roer goed door. Voeg de rest van de room toe. Kruid met peper en zout. Laat nog een paar minuutjes op zacht vuur verder sudderen.

Tip: serveer met vers stokbrood
Tip: voor een meer vloeibare saus voeg je gewoon iets meer room toe aan het gerecht


Dit is een recept van Stefanie Michiels
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats