laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wafels 6
  ingrediënten:
    500 g gewone witte bloem
2 eieren
250 g echte boter + boter om het wafelijzer in te smeren
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 blokje verse gist
2,5 dl melk
2,5 dl spuitwater of pils
  bereiding:
    Verwarm de melk met de in stukjes gesneden boter op een zacht vuur tot de boter grotendeels gesmolten is. Voeg het spuitwater of het bier toe.
Los de gist op in een kopje lauw water.
Doe de bloem met de suiker en de vanillesuiker in een zeer grote kom. Maak er een kuiltje in en giet er de losgeroerde gist in, de eidooiers en wat van het melkmengsel. Meng vanuit het midden en roer er beetje bij beetje de bloem bij. Voeg geleidelijk aan ook de rest van het melkmengsel toe.
Zet er de mixer in zodat u een glad deeg bekomt. Voeg indien nodig nog wat melk of spuitwater toe: het beslag moet dikvloeibaar zijn.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
Laat het deeg rijzen: dek de kom af met een doek en laat het beslag gedurende een half uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
Roer om met een houten lepel, en laat nogmaals rijzen gedurende ± 1 u. Het volume van het beslag moet zich ongeveer verdubbelen.

Laat het wafelijzer goed heet worden en strijk het in met een weinig boter. Herhaal dit voor elke wafel zodat het deeg niet aan het ijzer blijft kleven. Schep een pollepel deeg in het midden van het ijzer. Draai het wafelijzer rond op zijn sokkel na ± 1 min. zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen en u mooi gevormde wafels bekomt. Reken ± 3 à 4 min. baktijd voor elke wafel. De wafels haalt u makkelijk uit het ijzer met een speciale vork met twee lange tanden, maar het lukt ook met een gewone breinaald.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats