|
|
|
Konijn met abdijbier, olijven en tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
1 konijn (± 1,2 kg)
1 flesje abdijbier (bv. Grimbergen dubbel)
3 sjalotten
2 tomaten
20 olijven
10 kleine uitjes (bokaal)
2 eetl. olijfolie
3 takjes tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen.
de dag voordien:
Laat de stukken konijn korsten in 2 eetl. hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout.
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten.
Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 u stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag.
de dag zelf:
Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|