laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje bedekt met paprikasaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 varkenshaasjes van elk 250 gram
    4 rode paprika’s
    1 ui
    1 knoflookteentje
    wat peper en zout
    3 eetlepels zonnebloemolie
    1/2 liter kruidenbouillon
    1 eetlepel paprikapoeder
    20 gram boter
    125 ml crème fraîche
    4 toefjes peterselie
  bereiding:
    Bestrooi de varkenshaasjes met wat peper en zout. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Schil de paprika’s. Verwijder de kapjes. Snijd ze in de lengte door en verwijder daarbij de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in grove stukken. Snipper tot slot de gepelde ui.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de uisnippers in pakweg 10 minuutjes zacht en glazig. Voeg de stukken paprika toe en giet zoveel bouillon in de pan dat de paprika’s net onder het vocht staan. Maak vervolgens de knoflook schoon. Pers dan het ontvelde knoflookteentje met een knoflookpers uit boven de paprika’s. Breng nu de bouillon aan de kook. Sluit de pan af met een deksel en temper het vuur. Kook de paprika’s nu in zo’n 15 minuten gaar. Pureer de gekookte stukken paprika hierna met een staafmixer. Breng de zo verkregen paprikasaus op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom aan. Temper de hittebron en bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar. Draai het vlees tijdens het bakken regelmatig om. Laat de gare varkenshaasjes, toegedekt met aluminiumfolie om ze warm te houden, enkele minuten rusten. Snijd het vlees vervolgens in plakken. Roer de crème fraîche door de paprikasaus en warm de saus even door. Laat de saus niet koken. Verdeel het vlees over de borden en giet de saus op en naast het vlees. Garneer het gerecht tot slot met een toefje peterselie. Heerlijk met wat rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats