laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappeltaart
  ingrediënten:
   
  • 2 kilo Aardappelen.
  • Peper.
  • Zout.
  • 150 gr.Boter.
  • 2 dl.Slagroom of Creme Fraiche .
  • 250 gr. geraspte Kaas.(naar eigen keuze)
  • 250 gr. fijngehakte Walnoten en wat Peterselie.
  bereiding:
    Bereidingswijze: Kook de aardappelen met wat zout en maak er puree van.
Voeg de boter toe en klop tot het geheel licht en luchtig is.
Dan de room en de helft van de kaas erdoor.
Blijf kloppen met een houten lepel tot het een lintvormig spoor achter laat als het van de lepel valt.
Voeg peper, peterselie en de fijngehakte noten toe.
Laten afkoelen en als de massa goed opgestijfd is in een met olijfolie of boter ingevette springvorm doen.
Strooi de rest van de kaas erover en laat de taart in een voorverwarmde oven 20 minuten goudbruin worden

Dien heet op, eventueel met een frisse salade, tuinerwtjes of dunne sperzieboontjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats