laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwfilet met geroosterde paprika’s
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 stuk kabeljauwfilet van +/- 750 gram
    2 rode paprika’s
    2 gele paprika’s
    wat versgemalen peper en wat zout
    20 gram boter
    1 glas witte wijn
    zo’n 10 bieslooksprieten
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200º C. Controleer de visfilet op achtergebleven graten. Bestrooi de vis met wat zout. Leg de hele paprika’s op een met een stuk aluminiumfolie bedekt rooster of bakplaat van de oven. Smeer tot slot een langwerpige vuurvaste schaal dun met boter in.

Plaats de paprika’s in de hete oven. Na ongeveer 20 minuten zijn ze zacht en vertonen ze wat zwarte vlekjes. Haal de paprika’s uit de oven en leg ze in een kom. Dek deze kom af. Laat de paprika’s zo’n 20 minuten rusten en trek er dan de schilletjes van af. Verwijder ook de kapjes, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s nu in smalle repen. Leg vervolgens de visfilet in de ingevette schaal en bestrooi de vis met wat versgemalen peper. Leg dwars op de vis om en om repen rode en gele paprika. Verlaag de oventemperatuur naar 180º C. Giet de witte wijn in de vuurvaste schaal, plaats de schaal in de oven en laat de visfilet in +/- 25 minuten gaar worden (de juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filet). Snijd de vis in 4 stukken van gelijk gewicht. Garneer het gerecht met bieslook. Heerlijk met wat aardappelpuree en een groene salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats