  | 
    
 
 | 
      | 
    
					
				
					| 
 Stroganoff runderlapjes | 
				 
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				 			
				
					|   | 
					  | 
					Voor 4 personen: 
 4 uien 
 80 gr boter 
 60 gr bloem 
 1/2 l vleesbouillon 
 mosterd,zout 
 citroensap 
 1/4 l zure room 
 1 rode + 1 groene paprika ( in reepjes ) 
 4 augurkjes ( in schijfjes ) 
 200 gr gestoofde champignons 
 750 gr ossenhaas of biefstuk 
 vetstof 
 tomaat,peterselie, 
 1/2 glas vodka  | 
				 
							
					|   | 
					bereiding: | 
				 
				
					|   | 
					  | 
					De grofgehakte uien goudgeel braden in de vetstof een bestrooien met bloem ,de bouillon toevoegen en de saus 15' laten doorkoken. Op smaak brengen met mosterd,zout,citroensap,deglaceren met de vodka.De room toevoegen en er de champignons,de augurkjes en de paprika’s in opkoken. 
 De kleine lapjes vlees braden in vetstof. Het vlees moet vanbinnen rosé blijven,anders wordt het taai. 
 Het uitgebraden vleesvocht mengen met de saus. Het vlees toevoegen maar niet meer laten meekoken. 
 Schik in het midden van een grote ovalen schotel , gekookte rijst , schik daarop de stukjes vlees, schep daarover de saus. 
 Versier de schotel met gehakte peterselie en tomatenschijfjes. | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					|   | 
				 
                           
 
  | 
 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				 
					
			  | 
		 
		 
 | 
      |