laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mueslibrood (Glutenvrij)
  ingrediënten:
   
  • 500 gr glutenvrije bruine bakmix (wij gebruiken Glutafin),
  • 10 gr gist (1 zakje, is bijgesloten),
  • 1/2 tl zout,
  • 1 el olie of 10 gr margarine,
  • 450 ml handwarm water,
  • 150 gr rozijnen,
  • 100 gr krenten,
  • 1 zakje walnoten (45 gr),
  • 1 zakje hazelnoten (65 gr),
  • 1 el suiker,
  • boter of margarine om in te vetten.
  • We nemen ook weleens een noten/fruit mengsel, of doen er stukjes pruimen en/of abrikozen door.
  • Elektrische mixer met kneedhaken.
  • Broodblik van 2 liter inhoud
  bereiding:
    Voorbereiding: Verwarm de oven voor op ca. 40 graden. Beboter het bakblik en bestrooi met een beetje bakmix. Wel de rozijnen en krenten in warm water. Hak of maal de noten. Doe de bakmix, de gist en de suiker in een kom en roer het door elkaar. Voeg de olie (of boter) en het handwarme water (37 gr) toe. Meng de ingredienten eerst met een grote lepel. Het wordt een taai, kleverig mengsel. Mix met de elektrische mixer met kneedhaken eerst 2 minuten op de laagste stand, en dan 2 minuten op de middelste stand. Voeg aan het mengsel de suiker, vruchten en noten toe (en het zout) en roer het tot een homogene massa.

Bereidingswijze: Vul het broodblik met het mengsel en zet het ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven, of laat het deeg afgedekt met ingevet plastic folie 30 min. rijzen op een tochtvrije warme plaats. Ook kun je het blik in een bak met warm water van 50 gr.C zetten. Verwijder na het rijzen de folie. Zet de oven op 200 gr.C en bak het brood net onder het midden van de oven gedurende ca. 35 minuten.

Als het brood uit de oven komt, kun je het evt. met water of boter bestrijken voor een glimmende korst. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats