laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lievekesmenu
  bereiding:
    Aperitief:
Italiaanse cocktail

Voor 1 glas:
giet 2 cl citroensap en 3 cl Limoncello in een fluitglas. Werk af met 10 cl Prosecco frappé (Italiaanse schuimwijn).




Voorgerecht:
Sint-jakobsnoten met vanille en saffraan


Dit heerlijke voorgerecht maakt u klaar in 20 minuutjes!

Voor 2 personen:[list]
1 eetl. olijfolie
1/2 ui
2 wortelen
1 witte selder
3/4 dl droge witte wijn
6 diepgevroren sint-jakobsnoten
1/4 groentebouillonblokje,
1/4 dl room,
1/4 buisje saffraandraadjes
1/2 vanillestokje
1/4 koffiel. kerrie,
peper en zout
instantsausbinder
bieslook[/list


Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof er een fijngesnipperde halve ui, 2 wortelen en 1 witte selder, beide in staafjes gesneden in. Giet er 3/4 dl droge witte wijn bij, dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Doe er 6 diepgevroren sint-jakobsnoten bij en laat nog 2 min. sudderen, zonder te laten koken.
Voeg 1/4 groentebouillonblokje toe, 1/4 dl room, 1/4 buisje saffraandraadjes en 1/2 vanillestokje (middendoor in de lengte gesneden). Kruid met 1/4 koffiel. kerrie, peper en zout. Laat afgedekt 5 min. zachtjes sudderen.
Haal de vanille uit de pan. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder. Verdeel de sint-jakobsnoten over de borden, garneer met fijngesnipperd bieslook en dien op met stokbrood.






Hoofdgerecht:
kwartelfilets in een mosterdsausje


In een kwartiertje staat dit hoofdgerecht op tafel!

Voor 2 personen:[list]
1 eetl. boter
500 g kwartelfilets
1/2 dl cognac
100 ml gevogeltefond
1 kleine eetl. mosterd
50 g Cambozola
instantsausbinder[/list


Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak 500 g kwartelfilets (licht ontdooien) gedurende 2 min. aan elke kant. Verlaag het vuur en laat nog ± 2 min. verder gaar worden. Giet 1/2 dl cognac over het vlees en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en hou warm.
Giet 100 ml gevogeltefond in de pan, voeg 1 kleine eetl. mosterd toe en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken. Snij de korst van 50 g Cambozola en laat de kaas smelten in de saus.
Bind lichtjes met instantsausbinder en wentel het vlees door de saus. Schik op het bord en serveer met broccoli en aardappelkroketjes.





Dessert:
Ijscoupe met mascarpone


Dit dessert kan u volledig vooraf maken. Klaar in 15 min., de diepvries doet de rest.

Voor 2 personen:[list]
2 eidooiers
2 eetl. suiker
0,6 dl melk
een half vanillestokje
3 kiwischijfjes
60 g mascarpone
1/2 dl room[/list

Klop 2 eidooiers samen met 2 eetl. suiker tot een luchtige massa. Breng 0,6 dl melk aan de kook, samen met een half vanillestokje, in 2 gespleten. Giet bij de eidooiers en de suiker en roer goed om met een houten lepel. Giet alles opnieuw in de kookpan en laat al roerend binden op een matig vuur (opgelet: het mag niet meer koken). Plaats de kookpan in koud water zodat de vanilleroom snel kan afkoelen.
Schik 3 kiwischijfjes op de bodem van 2 coupes. Haal het vanillestokje uit de afgekoelde vanilleroom en schraap met een mesje de vanillezaadjes los. Roer die door de room. Meng er ook 60 g mascarpone en 1/2 dl room onder.
Verdeel het mengsel over de glazen en plaats gedurende 4 u in de diepvriezer. Haal een half uur voor het opdienen uit de diepvriezer. Versier met verkruimelde makaronkoekjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats