laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kleine appelgebakjes
  ingrediënten:
    100 gr vetstof
2 eieren
zoetmiddel naar smaak
2 eetl water
1 appel
120 gr zelfrijzende boem
eventueel een mespuntje kaneel
  bereiding:
    Splits het ei en klop het eiwit tot sneeuw.
Roer de vetstof romig en voeg hierbij de eierdooier, het water en het zoetmiddel en klop luchtig.
roer er geleidelijk de gezeefde bloem onder.
Schil de appel en rasp hem boven het deeg.
Leg het eiwitschuim op het deeg en meng goed tot een homogeen deeg.
Vet kleine muffinvormpjes in en doe het deeg in de vormpjes.
Bak in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een 15 à 20 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats