laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde asperges met gebraiseerde ham
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  1 kg asperges
  70 gr boter
  50 gr bloem
  6 eieren
  50 gr geraspte kaas
  4 eetlepels room
  2,5 dl melk
  3 plakken gebraiseerde ham
  nootmuskaat
  peper en zout.
  bereiding:
    Schil de asperges zorgvuldig en snij ze allemaal op dezelfde lengte af. Kook gedurende 20 minuten de schillen en de voetgedeelten van de asperges in water met zout. Vul een kookpot met dit gezeefde vocht en laat hierin de asperges 20 minuten pocheren.

Kook de eieren hard en snij de ham in niet te kleine dobbelsteentjes maak met 50 gr boter en de bloem een roux. Meng de melk en 2,5 dl kooknat van de asperges en bind met de roux. Breng op snaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng de ham door de saus en werk af met de room.

Pel de eieren en snij ze in schijfjes; laat de asperges goed uitlekken. Nappeer op de bodem van een ovenvaste schaal wat saus. Schik een aantal asperges op de saus, een laagje schijfjes ei op de asperges, weerom een laagje saus, asperges, ei enzovoort. Eindig met een laagje saus.

Bestrooi met de geraspte kaas. Smelt de rest van de boter en druppel ze over de kaas. Zet de schaal onder de grill en laat de bovenkant gratineren (bruin worden). Serveer meteen met brood of gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats