laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebraden kip met Florida pompelmoes
  ingrediënten:
    Probeer deze sappige gebraden kip met pompelmoessap van Florida, boterboontjes, ansjovis, zongedroogde tomaten en olijven. De ansjovissen voegen een zoute smaaktoets toe aan het gerecht.

Voorbereiding: 20 min
Kooktijd: 1 uur 45 min
Voor 4 personen:

1 scharrelkip (1,5 kg)
Gemalen zwarte peper en zout
1 fijngesneden rode ui,
50 g zongedroogde tomaten, grof gesneden
50 g zwarte olijven
6 gehakte ansjovissen (naar keuze)
2 laurierblaadjes
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
450 ml Florida pompelmoessap
410 g boterboontjes uit blik, uitgelekt
1 roze pompelmoes uit Florida, in schijfjes
  bereiding:
    Verwarm de oven op 180º C. Maak de kip grondig schoon in koud water en droog ze zowel van binnen als buiten met keukenpapier. Kruid de holte van de kip met zout en peper. Plaats de kip in een grote ovenschotel met een nauw aansluitend deksel.
Schik de uien, de zongedroogde tomaten, de olijven, de ansjovissen (als je deze gebruikt) en de laurierblaadjes rond de kip.
Bestrooi met peterselie en overgiet met het pompelmoessap. Kruid goed. Bedek en braad gedurende 1 uur 15 minuten.
Overgiet de kip met de sappen en voeg de boontjes en de pompelmoesschijfjes toe.
Zet alles weer in de oven en braad nog eens 30 minuten tot de kip goudbruin is.

“Een halve pompelmoes bevat slechts 60 calorieën”

Dit recept is me toegestuurd door Florida pompelmoezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats