laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lange vingers rumtaart.
  ingrediënten:
    Let op! Dit nagerecht dient 2 dagen tevoren te worden gemaakt.


Voor 8 personen:

    2 dl melk
    2 borrelglaasjes rum of andere likeur
    2 pakken lange vingers
    halve fles advocaat
    1/8 l slagroom
    200 gram roomboter
    100 gram witte basterdsuiker
    2 zakjes vanillesuiker
    2 eieren
  bereiding:
    Een springvorm licht invetten.De melk met de rum of andere likeur mengen en de lange vingers een voor een in dit vocht dopen. Een laag op de bodem van de springvorm leggen.
Mix de roomboter, witte basterdsuiker, de zakjes vanillesuiker en de eieren tot het geheel wit ziet en zeer luchtig is.
Doe de helft van de crème over de lange vingers. Daarop weer een laag van de gedoopte lange vingers. Eindigen met een laag lange vingers.
Doe een bord met de onderkant naar beneden erop en zet dit ongeveer 2 dagen in de koelkast.

Na 2 dagen de taart afmaken:
De slagroom stijfkloppen en de advocaat erdoor scheppen dit mengsel over de taart verdelen en eventueel nog garneren met hagelslag of vlokken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats