laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ragout van rundvlees met wortelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen :

  1 kg wortelen
  1 kleine prei
  1 teentje look
  2 uien
  1 kg mager schouderstuk
  100 gr gerookt spek
  3 eetlepels olijfolie
  1 varkenspoot
  1 koffielepel provençaalse kruiden
  1 koffielepel grof zout
  3 glazen rode wijn
  Peper
  bereiding:
    Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Spoel de prei, verwijder het groen en snij het wit in dunne schijfjes. Schil het lookteentje en haal er de kiem uit. Schil de uien en snij ze in schijfjes.
Ontvet het mager schouderstuk zorgvuldig met een mesje. Versnij het gerookt spek, verwijder het grootste deel van het vet en snij de rest in blokjes.
Warm de olijfolie op in een stoofpan en fruit het schouderstuk aan alle kanten. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op keukenpapier. Fruit de spekblokjes en de uischijfjes gedurende 5 minuten, en roer alles goed dooreen. Verwijder ze vervolgens met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. Giet het vet dat in de pan blijft, weg en veeg de pan schoon.
Leg het schouderstuk, het spek en de uischijfjes weer in de pan en doe er de varkenspoot, het lookteentje, de Provençaalse kruiden, het grof zout en de prei bij. Blus met rode wijn, doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer een uur stoven op een zacht vuur.
Voeg vervolgens de wortelen toe, strooi er peper over en laat nog ongeveer een uur stoven. Voeg eventueel nog wat rode wijn toe.
Haal er na het stoven de varkenspoot uit en gooi hem weg. Laat het gerecht afkoelen en zet de pan enkele uren in de koelkast.
Verwijder met een schuimspaan het vetlaagje aan de oppervlakte, en warm de rundragout weer op op een heel zacht vuurtje. Snij dan het vlees in stukken en schik ze op de dienschotel. Leg er de wortelen rond, giet er de saus over en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats