laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Limburgse rijstevlaai
  ingrediënten:
   

    Brokkeldeeg:
    160 gr bloem
    100 gr boter
    50 gr basterdsuiker (van die hele donkere candijsuiker)
    1 ei

    Vulling:
    klontje boter
    120 gr dessertrijst
    100 gr suiker
    75 cl melk
    1 vanillestokje
    2 eieren
  bereiding:
    Meng boter + bloem + suiker + ei tot een homogene massa en leg dit in de koelkast.
Smelt de boter in een kookpan.
Doe er de rijst bij en schud krachtig op. (dient om meer vocht op te nemen, als ik de uitleg goed begrepen heb)
Meng de rijst met de melk en het vanillestokje en breng aan de kook.
Laat gedurende 30 minuten zachtjes garen (zonder deksel, anders kookt het over), en blijf gedurig roeren om aanbranden te vookomen.
Voeg na 20 minuten de suiker toe (niet eerder, want dan heb je nog meer kans op aanbranden)
Laat gedeeltelijk afkoelen, haal het vanillestokje eruit en klop er dan de geklutste eieren door.
Rol het deeg uit op een werkvlak dat royaal voorzien is van bloem, en schik het nadien in een ingevette taartvorm (van ong. 26 cm. doorsnede).
Stort de rijstpap in het deeg.
Bak gedurende 45 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C.
Ontvorm en dien lauw of koud op.


Het lekkere aan dit deeg is het gebruik van de donkerbruine basterdsuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats