laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet met venkel, wortelen en rode paprika
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 kippenborstfilets (met vel)
    1 venkelknol
    2 grote wortelen
    2 rode paprika 's
    4 el extra vierge olijfolie
    2 el vloeibare acaciahoning
    sap van 1/2 citroen
    3 el pastis
    1 mespuntje cayennepeper
    zout
  bereiding:
    Meng de honing, de pastis, het citroensap, en l eetlepel olijfolie in een ondiepe kom en kruid met zout en cayennepeper. Leg de kipfilets erin, dek de schaal af en laat l uur rusten. Zet de oven op 150 °C.

Was de venkelknollen, de paprika's en de wortelen. Schraap de wortelen, spoel ze onder de koude kraan en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de stijlen en de zaadjes, en snijd verder in kleine blokjes. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakken. Breng een liter water aan de kook en laat er de venkel, de wortelen en de paprika 3 minuten in koken (blancheren). Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat uitlekken.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grillpan. Rooster de groenten in de grillpan tot ze aan alle zijden mooi gekleurd zijn. Houd ze warm in de oven. Gril intussen de kipfilets op de grillpan. Rooster ze aan alle zijden gedurende 12 a 16 minuten. Giet de marinade in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat tot circa de helft inkoken.

Verdeel de kipfilets over de borden en garneer met de groenten. Giet er de hete saus overheen en dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats