laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ouderwetse ossestaart
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    ossestaart naar behoefte
    1 wortel
    2 uien
    125 gr boter
    3 tenen knoflook
    75 gr bloem
    1 1/2 l bourgogne
    1/2 l bouillon
    500 gr champignons
    200 gr bacon
  bereiding:
    Dag 1.
Gezouten en gepeperde ossestaarten, gesnipperde ui, en de wortel in 60 gr boter mooi bruin bakken.
Knoflook toevoegen en even laten meefruiten.
Dan de bloem erover en natuurlijk flink roeren. Wijn en bouilon toevoegen terwijl je blijft roeren, maar dat spreekt vanzelf he? In een ovenschotel doen en minstens 2 uur, maar liever nog 3, laten stoven op ong 170 graden celsius.
Alles laten afkoelen,.
Dag 2
Ossestaart terug in de ovenschaal doen.
Vocht zeven, en vet erafhalen. Groentes kunnen al of niet weer terug in de pan. Ik vind het lekker om ze erbij te doen, maar officieel hoort het niet.
Ondertussen champignons en bacon fruiten en bij de ossestaart doen. Nog eens 2 uur in de oven bij 180 graden celsius.
Lekker met risotto en een frisse groene sla

Dit is een recept van Gilhari
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats