laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofvlees van de Antillen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

    800 gr runderstoofvlees
    1 a 2 teentjes knoflook,geperst
    100 gr boter of margarine
    1 grote rode paprika, in dunne ringen
    1/2 ananas
    4 eetlepels tomatenpuree
    1 eetlepel bruine suiker
    1 eetlepel azijn
    zout en peper
  bereiding:
    Het stoofvlees in grote dobbelstenen snijden. Wrijf het vlees in met zout en peper en de uitgeperste knoflook. Doe de boter in de pan en laat deze heet worden. Bak het vlees dan op hoog vuur snel aan alle kanten bruin. Draai het vuur wat lager en laat de ringen paprika en de ananas even meebakken. Voeg dan de tomatenpuree, enkele lepels ananassap, suiker, azijn en een scheutje water toe. Dek de pan af met een deksel en laat het vlees gaarstoven. De blokjes vlees zijn in 1.5 à 2 uur gaar. Bind het vocht eventueel met maizena. Serveren met gele rijst en dunne sperzieboontjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats