laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekarameliseerde peertjes met witte chocolade, ger
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    8 kleine peertjes
    250 g witte chocolade
    100 g geroosterde amandelen
    Sap van 2 sinaasappels en de geraspte schil van 1
    100 g suiker
    25 g boter
  bereiding:
    Was de peertjes, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis.
Smelt de chocolade au bain-marie en rooster de amandelen in een droge pan.
Laat de suiker karameliseren in een antiaanbakpan en bak hierin de peertjes goudbruin. Blus met het sinaasappelsap. Eventueel mag je ze kort flamberen met wat Grand Marnier.
Schik de peertjes in vier kommetjes en bestrooi ze met de geroosterde amandelen en de sinaasappelrasp.
Overgiet ze lichtjes met de gesmolten chocolade en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats