|
|
|
lekkerbek peertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
4 à 6 peren (Durondeau, Legipont, Doyenne de Comice)
citroen
suikersiroop:
1/2 l water
1/2 kg griessuiker
sap van 1 citroen
Poire Wiliams
1/4 l room
1/4 l vanilleroomijs
suiker naar smaak
bresilliennenootjes |
|
bereiding: |
|
|
peren pocheren
schil de peren maar laat het steeltje eraan
halveer ze (ook het steeltje)
verwijder het klokhuis
wrijf de peren in met citroensap
doe het water, de suiker en citroensap in een kookpan
voeg de peerhelften toe en pocheer ze
controleer of de peren gaar zijn door in de binnenkant te prikken (zo blijft de buitenkant mooi)
haal de peren uit de suikersiroop en laat ze afkoelen
snij in waaiervorm
schik de peren op dessertborden of in een kleine soepbordje
besprenkel met Poire Williams
laat wat trekken (macereren)
doe de room in een kom
klop de room dik vloeibaar
voeg de suiker naar smaak bij
vermals het ijs
meng de room met het ijs
proef, voeg eventueel suiker en of cointreau bij
plaats de saus in de koelkast
giet de saus op de peren
bestrooi met bresillienne
bron: http://users.skynet.be/pierre.de.meyer/recept/dessert/koek-40.html |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|