laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 lekkerbek peertjes
  ingrediënten:
    4 à 6 peren (Durondeau, Legipont, Doyenne de Comice)
citroen

suikersiroop:
1/2 l water
1/2 kg griessuiker
sap van 1 citroen

Poire Wiliams
1/4 l room
1/4 l vanilleroomijs
suiker naar smaak
bresilliennenootjes
  bereiding:
    peren pocheren
schil de peren maar laat het steeltje eraan

halveer ze (ook het steeltje)

verwijder het klokhuis

wrijf de peren in met citroensap

doe het water, de suiker en citroensap in een kookpan

voeg de peerhelften toe en pocheer ze

controleer of de peren gaar zijn door in de binnenkant te prikken (zo blijft de buitenkant mooi)

haal de peren uit de suikersiroop en laat ze afkoelen

snij in waaiervorm
schik de peren op dessertborden of in een kleine soepbordje
besprenkel met Poire Williams
laat wat trekken (macereren)
doe de room in een kom
klop de room dik vloeibaar

voeg de suiker naar smaak bij

vermals het ijs
meng de room met het ijs
proef, voeg eventueel suiker en of cointreau bij
plaats de saus in de koelkast
giet de saus op de peren
bestrooi met bresillienne

bron: http://users.skynet.be/pierre.de.meyer/recept/dessert/koek-40.html
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats