|
|
|
Zalm met dille-crèmesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
800 g zalmfilet,aan een stuk
enkele takjes Dille
100 g magere yoghurtsaus *
2 eetlepels Dille,fijngehakt
vers gemalen peper
1 kleine komkommer,gewassen en in dunne plakjes gesneden.
sap van een ½ citroen
zout.
100 g magere yoghurtsaus*
100 g magere yoghurt
1 eetlepel crème fraiche
1/2 dessertlepel citroensap |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor tot 220°.Leg de zalm op een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de vis te verpakken.Bestrooi met weinig zout,leg er enkele takjes Dille op en wikkel de zalm in aliminiumfolie.Leg het vispakketje op de rooster,schuif dit in de oven en laat de vis in 25 minuten gaar worden.
Maak ondertussen de yoghurtsaus:
Roer de yoghurt met de creme fraiche en het citroensap tot een gladde saus en roer er nog 2 eetlepels Dille door.Dek af en zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Doe de zalm,als deze gaar is,over op een voorverwarmde schaal en bestrooi de vis met wat peper.Rangschik de plakjeskomkommer eromheen,garneer met enkele takjes Dille en giet er het citroensap over.Serveer direct en geef de saus apart.
Lekker met aardappelpuree
Per persoon 373 kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|