laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wortelsoep met appel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 g zachtzure appelen,geschild en kleingesneden
    500 g wortelen,geschrapt en in plakjes gesneden
    10 g plantenmagarine
    1 middelgrote ui,fijngesnipperd
    1 stengel bleekselder,in schijfjes
    1 1/2 L magere kippenbouillon
    1/2 dessertlepel verse salie,fijngehakt,of 1 theelepel gedroogde
    1 blaadje laurier
    8 schijfjes appel,ongeschild,eventueel besprenkeld met citroensap
    verse gemalen zwarte peper
    zout
  bereiding:
    Smelt de magarine in een flinke pan en smoor er de ui,bleekselder,appel en worteltjes ca.5 minuten in zonder deksel.
Voeg kippenbouillon,salie,laurier en wat peper toe.Draai het vuur hoog tot de bouillon kookt,temper het vuur,voeg weinig zout toe en leg een deksel op de pan.Laat de soep ca.20 minuten zachtjes koken.Neem de pan van het vuur,verwijder het laurierblaadje en laat de soep 5 minuten afkoelen.
Pureer de groenten met de bouillon in de foodprocessor of mengbeker en schenk alles terug in de pan.Leg een deksel op de pan en kook de soep nog 2 minuten op hoog vuur door.
Schenk de soep in borden en garneer elk bord eventueel met 2 schijfjes appel.

Per persoon:215 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats