|
|
|
Kool met appeltjes , glutenvrij |
|
ingrediënten: |
|
|
- Aardappelen (gekookt en fijngestampt)
- Witte kool (fijngesneden en gekookt)
- Kerriesaus (zelfgemaakt, zie bij voorbereiding)
- Plakken kaas (ongeveer halve cm dik)
- Goudreinetten (geschild en in stukken gesneden)
- Evt. rozijnen
- Peper en nootmuskaat
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op ong. 190 graden. Vet een hoge ovenscchaal (of een vuurvaste hoge pan) goed in met boter.
[b]Kerriesaus:[/b]
- 30 gram margarine - 30 gram maizena - ca. 4 dl melk - kerriepoeder naar smaak
Smelt de boter op een laag pitje. Boter niet bruin laten worden. Maizena toevoegen en met een houten lepel heel goed roeren. Telkens een beetje melk toevoegen totdat de gewenste dikte bereikt is. Goed blijven roeren ! In het begin klontert het wel een beetje maar als je goed door blijft roeren komt alles goed. Dan kerriepoeder toevoegen. De saus moet een beetje aan de dunne kant zijn want we gebruiken hem om aardappelpuree mee te maken.
Bereiding:
Roer de kerriesaus door de aardappels zodat je een soort gele aardappelpuree krijgt. Doe peper en nootmuskaat en eventueel de rozijnen door de gekookte witte kool. Doe eerst een laagje puree in de schaal, dan een laagje kool, dan een paar plakken kaas en stukken appel. Hierop komt weer een laagje puree, dan kool en als laatste weer de kaas en de appel. Zo ga je door tot alles op is. Eindig wel altijd met een laagje puree. Zet de schaal of pan ong. 3 kwartier in de oven, dan is de kaas gesmolten en de appel gaar.
Dit is een recept van Marloes van den Bergh, ook te vinden op haar site http://kookdewereldrond.web-log.nl |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|