Couscous met gegrilde paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
200 gram couscous
75 gram gele rozijnen
100 gram hazelnoten
1 rode paprika
1 gele paprika
2 citroenen (in parten)
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels munt en bladpeterselie (grofgehakt)
wat versgemalen zwarte peper en wat zout
600 ml kokend water |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de grill voor.
Doe de couscous en de rozijnen in een kom en giet het water erop. Laat de couscous dan 5 minuten staan.
Rooster vervolgens de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en hak ze grof.
Verwijder de zaden van de paprika’s en snijd de paprika’s in brede repen. Bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Leg ze hierna met de partjes citroen op een bakplaat en zet ze 5 minuten onder de grill tot ze een beetje geblakerd zijn.
Schep de kruiden en de hazelnoten door de couscous. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.
Serveer de couscous meteen met de paprika en de partjes citroen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|