laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Baba met rum
  ingrediënten:
    Voor 6 a 8 baba's:

  3 el kristalsuiker
  15 g bakkersgist in zakjes
  3 el melk
  80 g zachte boter
  250 g bloem
  2 eieren
  1 snufje zout

  Voor de siroop:
  200 g kristalsuiker
  4 dl water
  6 el bruine rum
  bereiding:
    Meng 1 eetlepel suiker met 4 eetlepels water. Strooi er de gist over en laat 15 minuten rusten. Doe de melk en 60 g boter in een steelpannetje en verwarm tot de boter gesmolten is.
Zeef de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden. Breek er de eieren in en voeg er twee eetlepels suiker en het zout bij. Meng met een spatel. Doe er de melk en het gistmengsel bij. Meng goed met de spatel of klop met een garde tot alles gemengd is. Kneed verder tot het deeg loslaat van de kom. Vorm het tot een bal en laat afgedekt op een warme plek l 1/2 uur rijzen.
Neem 6 of 8 kleine, diepe bakvormpjes met een rechte wand, of gebruik een tul-bandvorm. Vet de binnenzijde in met de rest van de boter. Vul de vormen voor de helft met het deeg en laat afgedekt op een warme plek rusten tot het deeg net boven de rand van de vormen uitkomt. Zet de oven op 180 °C.
Maak intussen een siroop. Los de kristalsuiker in 4 dl water op door het gedurende 5 minuten te koken. Laat wat afkoelen en meng er de rum door. Laat verder afkoelen.
Zet de bakvormen op een rooster op de helft van de hoogte in de oven, en bak ze in 15 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Haal de baba's uit de vormen en prik met een satéstokje een tiental gaatjes in de zijkanten van elke baba. Zet ze in een ovenschaal en schep er de siroop over. Laat de siroop uitlekken en bedruip ze weer. Herhaal dit tot de baba's goed doordrongen zijn. Laat goed afkoelen voor ze opgediend worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats