laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Karamelappels met roomijs en kaneelcrème
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kleine appels (liefst met rode schil)
1 limoen of citroen
1 vanillestokje
1 liter water
1 liter roomijs
225 gram suiker

Voor de karamel:

325 gram suiker
125 ml water

Voor de kaneelcrème:

200 ml slagroom
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel honing
  bereiding:
    Was de appels. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Doe dan het vanillestokje, het sap van de limoen, het water en de suiker in een pan. Verwarm dit alles en zet hierna de appels naast elkaar in de pan. Pocheer de appels op halve stand gedurende pakweg 4 minuten totdat ze iets zachter worden (maar nog wel “beet” hebben). Leg de appels daarna op een rooster of in een vergiet, zodat ze kunnen afkoelen en drogen.


Verwarm voor de karamel suiker en water in een steelpan. Roer net zo lang totdat de suiker is opgelost. Laat de massa zachtjes pruttelen totdat de karamel goudbruin is. Doop de appels in de karamel en leg ze daarna op bakpapier, zodat de karamel hard kan worden. Klop hierna voor de kaneelcrème de slagroom met de kaneelpoeder en honing half stijf. Serveer de appel met bolletjes roomijs en de kaneelcrème.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats