laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmrisotto met scampi’s
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 sjalotten
300 gram zalm
8 scampi's
enkele blaadjes bieslook
1 liter gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
200 gram arboriorijst
1 glas droge witte wijn
zout
peper
  bereiding:
    Pel de sjalotten en hak ze in fijn. Snij de zalm in grote stukken en strooi er een beetje zout over. Pel de scampi's. Was de blaadjes bieslook, dep ze droog en snipper ze fijn. Breng de gevogeltebouillon aan de kook.
Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjalotten 2 tot 3 minuten fruiten tot ze glazig zijn. Voeg de rijst erbij en roer goed tot alle rijstkorrels met een filmpje olie bedekt zijn. Giet de witte wijn erover en laat zachtjes koken tot de wijn helemaal is opgeslorpt. Doe er een kleine pollepel hete bouillon bij en laat zachtjes verder koken tot het vocht is opgeslorpt. Blijf dit gedurende ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is. Proef regelmatig. De rijstkorrels moeten binnenin nog al dente zijn.
Breng intussen in een kookpot water aan de kook. Leg de stukken zalm in een zeef en zet die in de kookpot. Pocheer de zalm 3 tot 4 minuten. Doe hetzelfde met de scampi's, maar beperk de kooktijd tot 2 minuten.
Giet de risotto op een schotel. Leg er de stukken zalm en de scampi's op en bestrooi met het bieslook. Dien warm op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats