laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Coupe Glacée met rode vruchten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 blaadje gelatine
1/2 dl melk
300 g rode vruchten(bessen,frambozen of aardbeien),vers of diepvries
1 eetlepel zoetstof(Canderel” Cristal)
1 dessertlepel citroensap
150 g magere yoghurt(0 % v.g)
  bereiding:
    Week de gelatine 5 minuten in de koude melk.Verwarm de melk al roerend ca.5 minuten au baine marie tot de gelatine geheel is opgelost.
Pureer de rode vruchten met het zoetstof 1 minuut in de foodprocessor tot een gladde puree.Voeg vervolgens het citroensap,de yoghurt en het gelatinemengsel toe meng alles goed door elkaar.
Schep het mengsel in ijsglaatje,dek het af met plastiek folie en zet het laatje 1 à 2 uur in de vriezer.
Pureer het mengsel opnieuw 1 minuut in de foodprocessor,zodat het glad en luchtig wordt.Doe het mengsel terug in het ijslaatje en zet het nog 1 à 2 uur in de vriezer tot het net is bevroren.

Per persoon 52 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats