laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Frangipanne taart
  ingrediënten:
    1 taartbodem van bladerdeeg
5 eetlepels abrikozenjam
125 gram zachte boter
125 gram kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
125 gram zelfrijzende bloem
sap van 1/2 citroen
2 eieren
80 gram amandelpoeder
8 druppels amandelextrakt
1 kop poedersuiker voor glazuur met enkele druppels citroensap
  bereiding:
    Doe de bladerdeeg in een beboterde ronde vorm, smeer hierop de abrikozenjam.
Roer boter romig samen met suiker eieren vanillesuiker dan en amandelpoeder.
Daarna de zelfrijzende bloem erbij en het amandelextrakt en het citroensap.
Doe deze vulling op de taartbodem, en bak gedurende 25 min. op 175 graden. Laat afkoelen.
Maak glazuur van de poedersuiker en enkele druppels citroensap en werk af.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats