|
|
Glazuren
passievruchtglazuur:
155 gr poedersuiker
2 eetlepels passievrucht
Dit samen au bain marie roeren en smeren op je koekjes of cake's
kokosglazuur:
155 gr poedersuiker
1 eetlepel zachte boter
45 gr kokos
1/2 theelepel vanille essence
paar druppeltjes rode kleurstof
6 a 8 theelepels kokend water
Dit samen mengen in een kom om een smeerbare massa te verkrijgen
Vanilleglazuur:
155 gr poedersuiker
1 eetlepel zachte boter
1/2 theelepel vanille essence
2 eetlepels kokend water
roeren tot een glad mengsel
Marshmallow glazuur:
125 gr poedersuiker
1 eetlepel zachte boter
1 eetlepel kokend water
roer dit tot een smeuige massa en voeg 25 gr marshmellows toe, verwarm het mengsel au bain marie tot ze gesmolten zijn en smeer het glazuur over je koekjes
stracciatella glazuur:
155 gr poedersuiker
1 eetlepel zachte boter
1/2 theelepel vanille essence
5 theelepels kokend water
2 eetlepels geraspte pure chocolade
Alles roeren tot een gladde massa en smeren op je koekjes of cake
Vullingen
Karamelvulling:
Smelt 30 gr boter
95 gr bruine suiker
en 1,25 dl gecondenseerde melk in een pan en breng alles aan de kook.
Laat het mengsel 1 minuut doorkoken tot het indikt, laten afkoelen en smeer het daarna op je koekjes.
Limoenbotervulling:
Roer 60 gr zachte boter en
125 gr poedersuiker tot een gladde massa
voeg de fijngesneden schil van 1 limoen toe en 1 theelepel limoensap
klop dit op ntot het smeerbaar wordt.
chocolade-pinda vulling:
50 gr boter en
125 gr poedersuiker samen opkloppen.
Meng in een andere kom 90 gr pindakaas en 100 gr gesmolten chocolade.
Klop dit mengsel door het botermengsel en voeg 1 eetlepel kokend water toe.
Meng alles goed en smeer op de koekjes
Sinaasappel-roomkaas vulling:
Klop 185 gr roomkaas en 3 eetlepels poedersuiker door elkaar.
Voeg de geraspte schil van een sinaasappel toe en klop dit tot een romige massa.
Zet de vulling in de ijskast tot u ze nodig hebt.
Smeer dan de vulling op de koekjes.
marshmellow vulling:
leg de koekjes op een bord met op elk koekje een marshmellow, zet de koekjes 10 sec in de magnetron en leg er daarna aan andere koekje op.
Ook kunt u de koekjes op een bakplaat leggen, op elk koekje een marshmellow en ze 1 minuut in de oven verwarmen ( 180 graden voorverwarmd)
leg daarna op elk koekje een ander koekjes
pepermunt vulling:
250 gr poedersuiker
5 theeplepels kokend water
paar druppels pepermuntessence
Dit alles tot een gladde massa roeren en smeren op je koekjes. |