laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeien- Yoghurtijs
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

400 gram aardbeien
100 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels citroensap
3 dl yoghurt
2 dl slagroom
  bereiding:
    Maak de aardbeien schoon en houd enkele van deze vruchten apart voor garnering. Pureer de vruchten met de staafmixer of een blender.

Meng de aardbeienpuree met het citroensap, de suiker en de yoghurt. Klop vervolgens de slagroom half stijf en spatel deze door het aardbeien- yoghurtmengsel. Schep het mengsel hierna in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvriezer. Roer het ijs na een half uur en daarna na een uur door om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen. Serveer de lekkernij dan met daarop de bewaarde hele aardbeien...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats