|
|
|
Tsjechische appeltaart |
|
ingrediënten: |
|
|
voor het deeg:
300 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. witte basterdsuiker
175 gr. koude harde boter
1 ei,
1 mespunt zout,
1 zakje vanillesuiker
voor de vulling:
4 goudreinetten
krenten
kaneel,
1 eetl. suiker |
|
bereiding: |
|
|
Meng de ingrediënten voor het deeg en maak er een soepel deeg van. Druk het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot 2 gelijke lappen van 3/4 cm dik. Leg 1 lap op de (beboterde) bakplaat en verwarm de oven voor op 160 graden
Voor de vulling:
Schil de goudreinetten en rasp ze. Vermeng ze met kaneel, krenten en de suiker en leg dit verdeeld over de lap deeg. Leg de tweede lap deeg erop en vouw de randjes dicht zodat het vulsel niet te zien is. Prik luchtgaatjes in het deeg met een breinaald. Bak de taart op 160 graden in 40 tot 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een breinaald of de taart gaar is. Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je ze opdient. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|