Gestoofde kikkerbilletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
12-16 kikkerbilletjes (diepvries)
2 middelgrote paprika's
4-5 tomaten
2 middelgrote uien
14 teentje knoflook
2 eetlepels reuzel (kan ook met echte boter)
een snuifje zout
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
1/4 liter kippebouillon (van tablet mag ook)
1/8 liter zure room
1 theelepel suiker |
|
bereiding: |
|
|
Laat de kikkerbilletjes half ontdooien.Snijd de gewassen paprika's van zaad en zaadlijsten ontdaan in vierkantjes van 2 cm.
Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant. Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water.
Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen. Snijd ze daarna klein.
Snipper de gepelde uien en knoflook(wel het hartje eruithalen datzorgt voor oprispingen). Verhit in een ruime braadpan de reuzel fruit hierin ui en knoflook goudgeel en voeg al roerend de fijn gehakte tomaat en paprika toe. Bestrooi met de peper en zout naar smaak en de paprikapoeder. schenk hierover de kippenbouillon en stoof alles afgedekt ca. 8 minuten op een laag vuur. Voeg dan de kikkerbilletjes toe en stoof afgedekt nog 12 minuten verder.
Roer van het vuur af de zure room vermengd met losgeklopte eidooier en suiker door het stoofvocht tot een gebonden saus.
Serveer direct met gekookte rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|