laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hasseltse speculaas
  ingrediënten:
    200 gr boter
450 gr bruine suiker
1 ei
100 gr water
10 gr alcali
7 gr kaneel
5 gr zout
25 gr honing
750 gr bloem zelfrijzende
  bereiding:
    Boter zacht maken, suiker aan toe voegen.
Vocht toevoegen en goed mengen.
Alle droge stoffen goed mengen, daarna onder de massa kneden.
Dit alles tot een kort maar toch homogeen beslag
tip: zorg ervoordat alle grondstoffen op kamertemperatuur zijn.
Laten rusten 24 uur.
Na de rustperiode afwegen tot 30 deegbolletjes .
Oventemperatuur 200 graden voorverwarmen en in +/- 20 minuten afbakken

Dit is een recept van Heriette
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats