|
|
|
ovenschotel met aardappelen en zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
300 gr. verse zalm (of gerookte zalmsnippers)
6 grote aardappelen
1 grote ui
tarwemeel
1 dl. water
1,5 dl. room (of 2,5 dl. koksroom)
zout (in het geval van zalmsnippers geen zout nodig)
citroenpeper
dille (verse of gedroogde) |
|
bereiding: |
|
|
Snij de verse zalm in plakjes, de ui in stukjes (of ringen) en doe hetzelfde met de aardappelen
Leg eerst de aardappelplakjes, daarna een laag zalm, een laag ui in een lage ovenschaal
Ga net zolang door tot er van ieder laag 3 lagen in de ovenschaal liggen; zorg er voor dat de bovenste laag uit aardappelen bestaat
Voeg aan elke laag uien citroenpeper en dille toe, naar smaak
Los het tarwemeel op in koud water en voeg hieraan room en zout toe (als u koksroom gebruikt is tarwemeel om te binden niet nodig)
Giet het roomwater mengsel zo over de bovenste aardappellaag dat deze niet door het roomwater bedekt wordt
Bak de schotel op 200 °C tot de bovenste laag bruin wordt; dit duurt ca. 20 minuten
Doe daarna de temperatuur omlaag tot 135 - 170 °C en laat de schotel nog ongeveer een uur staan, tot de aardappelen gaar zijn
Het gerecht wordt lekkerder naarmate het langer in de oven op een lagere temperatuur blijft staan |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|