laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse stoofschotel
  ingrediënten:
    voor 4 personen :

400 gram varkens-schouderlapjes
200 gram speklappen
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
2 grote uien
2 grote paprika's (1 rode en 1 groene)
3 deciliter runderbouillon
zout

Voor het bouqet:

1 bleekselderrij stengel (in ringen)
1 wortel (in schijfjes)
1 prei (in ringen)
1 laurierblad
2 kruidnagels
  bereiding:
    We snijden het varkensvlees in dobbelsteentjes en de speklappen in reepjes.
De twee uien grof snipperen en de paprika's ontdaan van zaden en zaadlijsten in blokjes snijden.
De olijfolie in een braadpan verhitten en hierin het vlees al omscheppend licht kleuren. Hierbij de ui en paprika doen en zolang doorbakken tot de uien glazig worden. Nu zout, paprikapoeder erbij doen en goed doorscheppen.
Los de tomatenpuree op in de warm gemaakte bouillon en giet dit dan over het vlees.
Leg nu het bouqet op het vlees en breng het geheel aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur ongeveer één uur zachtjes sudderen.
Regelmatig even door de massa roeren.
Controleer of er niet teveel vocht verdampt tijdens het stoven anders een beetje warm water of bouillon erbij doen.Voor het opdienen de kruidnagels en het laurierblad verwijderen.
Eventueel het gerecht iets binden als het te dun is dit kan eenvoudig met allesbinder.

Lekker met: rijst of aardappelpuree

Tip: prik het laurierblad met de kruidnagels vast op een stuk ui zodat dit gemakkelijk te verwijderen is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats