laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse Oudejaarsavonddrank
  ingrediënten:
    1/2 kilo gedroogde pruimen,rozijnen, abrikozen orangesnippers(zeste) en Franse vruchtjes tezamen
1 pakje ontpite dadels
100 gram gepelde walnoten
1 kilo suikerklontjes
1/2 liter Jamaica rum
2 flessen witte landwijn
kruiden (wat kaneel ,kruidnagel laulierblaadje naar eigen smaak toevoegen hoeft niet perse)
1 liter thee
2 deciliter citroensap of sinaasappelsap
  bereiding:
    Laat de gewassen zuidvruchten gedurende 24 uur weken ontpit ze en verdeel ze zo nodig in stukjes.
Leg ze hierna in een grote vuurvaste schotel en voeg er de orangesnippers(zeste) de in stukjes gesneden dadels en de grof gehakte walnoten toe.
Leg over de vuurvaste schotel een ijzeren rooster en schud hierop de suikerklontjes en begiet deze met rum steek de rum klokslag 12 uur aan wacht tot de alcohol is opgebrand en laat de gesmolten suiker in de schaal druppelen.
voeg dan de warm naar eigen smaak gekruide wijn de hete thee en het vruchtensap aan de massa toe.
Roer de drank goed om en dien hem in grote wijnglazen of limonadeglazen met een klein gedeelte der vruchten op
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats