|
|
|
Gele paprikasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
1 sjalotje
1 teentje knoflook
400 gram gele paprika
1 takje thijm
1 laurierblaadje
20 gram boter
peper en zout
0,4 dl rijstwijn
0,4 dl droge witte wijn
1,5 dl groentebouillon
0,5 dl room |
|
bereiding: |
|
|
Reinig het sjalotje en het teentje look en snipper het fijn. Reinig de gele paprika en snij hem in fijne blokjes. Smelt de boter en fruit hierin het sjalotjes en de look glazig.
Voeg de paprikablokjes en de kruiden toe en stoof verder. Blus met de rijstwijn, de witte wijn en bouillon. Laat op een zacht vuur verder sudderen tot de paprika zacht is en het vocht tot de helft is ingekookt.
Voeg de room toe en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Roer zonodig de saus door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
Deze saus kan zowel warm als koud gegeten worden. Ze is lekker bij gepocheerde vis en zachte groenten zoals courgette, pompoen of gestoomde prinsessenboontjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|