|
|
|
Rundstoofvlees op Bourgondische wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 kg rundstoofvlees,
1/2 liter rode wijn,
1/4 liter bruine fond,
50 g boter,
60 g bloem,
1 el tomatenpuree,
100 g kleine uitjes,
100 g champignons,
50 g lardons ( reepjes spek ),
een weinig suiker,
een klein kruidentuiltje. |
|
bereiding: |
|
|
Het in kleine stukjes gesneden vlees bruin bakken en kruiden. Het vlees bestrooien met bloem en wat laten bakken. Daarna overgieten met de wijn en de bruine fond. De tomatenpuree toevoegen met het kruidentuiltje. Al roerend aan de kook brengen en afdekken. Zachtjes laten stoven gedurende ca 2 uur. De uitjes glaceren met boter en een weinig suiker. De lardons lichtjes bakken en uitnemen. De champignons bakken in het spekvet. Het stoofvlees in een warme serveerkom scheppen. De uitjes, het spek en de champignons toevoegen. Overgieten met de saus en zeer warm opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|