laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pika's visschotel (éénpansgerecht)
  ingrediënten:
    voor 2 personen:

Olijfolie
Kruiden (naar eigen keuze en smaak)
1 à 2 glazen droge witte wijn
beetje water (kan vervangen worden door wijn)
400 gr. vis (bijv. kabeljouw, zalm, enz) in dikke stukken of reepjes snijden
4 aardappelen in schijfjes (+/- 5mm dik)
1 ui in ringen gesneden
2 dikke wortelen in de lengte doorgesneden
4 tomaten in schijfjes gesneden
1 (of meerdere) pepertje(s).
  bereiding:
    Doe een goede laag olijfolie in de pan.
Schik de stukken vis op de bodem van de pan
Leg nu in laagjes achtereenvolgens de aardappelen, wortelen, ui en tomaten op de vis.

Zet het vuur op een hoge stand tot je de vis hoort bakken (niet te hard laten bakken!)
Voeg nu de wijn en en de kruiden: peper, zout, evt. bouillonblokje en één klein rood pepertje (of meerdere naar gelang het wat pikanter mag) toe.

Laat het nu goed sudderen gedurende 30 à 40 minuten, niet in roeren, enkel met een houten lepel de grote stukken onder het vocht houden!

Let er op dat de stukken aardappelen en wortel zeker goed in het vocht 'drijven', als dit niet het geval is dan wijn (of water) toevoegen.

Dit gerecht kan als basis dienen om uitgebreid mee te experimenteren, bijvoorbeeld door het toevoegen van zeevruchten (garnalen, gamba's, mosselen, venusschelpjes, enz) of door de aardappelen te vervangen door rijst (opletten dat de boel niet droogkookt), enz, enz, enz.

Smakelijk
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats