laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Plattekaastaart met bosvruchten
  ingrediënten:
    400 gram Brabantse plattekaas van Campina
4 eierdooiers (klein)
5 eiwitten (klein)
1 x kruimeldeeg
2 elp mix banketbakkersroom (Aveve)
1 elp maïzena
150 gram suiker + 2 elp suiker
1 pakje vanillesuiker
300 à 400 gram bosvruchtenmix van O’Cool
50 gram bloemsuiker
Snuifje zout
  bereiding:
    Deeg inprikken en blind bakken (bakpapier + droogerwten) gedurende 20 minuten op 190 à 200 graden
Eierdooiers, suiker en vanillesuiker wit schuimig kloppen
Plattekaas, maïzena en mix BBR flink doorroeren met mixer
Eiwitten met mespuntje zout stijf kloppen, bloemsuiker toevoegen en opnieuw stijf kloppen
Geklopt eiwit voorzichtig onder plattekaasmengsel roeren
Blindgebakken deeg met laagje bosvruchten vullen, bestrooien met 2 elp suiker en daarboven plattekaasmengsel aanbrengen
Bakken op 175 graden gedurende +/- 60 minuten
Halverwege baktijd, taart uit oven halen en plattekaasmengsel lossnijden van deeg
Na 5 minuten opnieuw in oven plaatsen en resterende baktijd laten lopen
Versieren met bloemsuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats